22 ÅR IDAG

Då firar vi med grill och tårta. Och festligheterna verkar fortsätta på Lilla Torg med goa vänner. Ha en härlig fortsättning på din födelsedag hjärtat! /Tina T


STRANDHÄNG I NYBROSTRAND

Alla samlade i sina Brasse-stolar. Och tänk att t.o.m Ludde badade:)


NYBROSTRAND

Glad, tacksam och nöjd över att jag fått lära känna alla goa människor i vårt s.k. SPA-gäng. Att dessutom en familj har stuga i Nybrostrand gör inte saken sämre. Vi har turen att bli ditbjudna nästan varje sommar. Och just denna helgen när vi varit där har vi lyckats pricka in bra väder. Blivit strandhäng, 13 km promenad (från Ystad till Nybrostrand), shopping, god mat o dricka, frågesport, tips samt många härliga diskussioner och goa skratt. Nu orkar man jobba några veckor till innan det blir semester. /Tina T


SÅ VAR HON DÅ ÄNTLIGEN HEMMA ETT TAG

Igår eftermiddag kom Moa hem från Kreta för 2 veckors svensk semester. Och just då visar sig Sverige från den absoluta bästa sidan med sol och värme. Men det fina vädret verkar inte stanna kvar så länge till.
Moa bor hos oss eftersom hon hyrt ut sin lägenhet i andra hand. Och det ska säkert gå hur bra som helst.
Vi överraskade henne med en trädgårdsfest igår kväll. 13 av hennes vänner var inbjudna och vi grillade, drack vin, hade frågetävling och snick-snackade till midnatt. Känns som kvällen blev lyckad för alla. Tack Ida för hjälpen med inbjudningarna. Ser nu framemot att få rå om minstingen ett tag. Och till er som vet vem hon är så hoppas jag att ni kanske stöter på henne nu när hon är hemma. Hon har massor att berätta. /Tina T

SOMMAR OCH SOL

Så härligt att sommaren till sist kommit till Sverige. Det är bara att njuta när man kan. Och det får bli på kvällarna eftersom jag arbetar dagtid. Nästa semester är 16-29 augusti.Igår kväll blev det i alla fall picknick i Stadsparken med härliga vänner (vi blev 15 pers).Idag kommer yngsta dottern hem från Kreta för 2 veckors semester i Sverige. Ska bli hur kul som helst. Och har vi tur kanske det blir ett dopp på sydkusten i helgen.  /Tina T


CALAISA

En helt vanlig lördag i Lund. Inget regn. Ganska soligt och skönt. Helt plötsligt hade vi spontan-arrangerat grill i trädgården kl 17 och Calaisa på Stortorget kl 20. Blev en riktig trevlig kväll. (Förutom en otrevlig bartender på Stortorgets restaurang. Slutade med att jag gick därifrån utan att ha handlar något.) Tack goa vänner för er medverkan till allt det roliga. Och inte nog med detta. När vi kom hem strax innan midnatt fortsatte spontaniteten inne hos Lisa granne. Idag har det blivit en söndag i lugnt tempo och utan en massa måsten. Vilar mig i form för en ny vecka. Och längtar till torsdag när Moa kommer hem för 2 veckors semester. /Tina T


KAN VERKLIGEN REKOMMENDERA KULTURKROGEN I LUND

Vi var 21 personer som igår kväll invaderade restaurangen för mat, umgänge och Quiz. Fantastisk grillbuffé för 245:- med kött/fisk/kyckling, massor med tillbehör, ostbrick och kakbuffé. Och även vanlig a la carte-meny. Trevlig miljö. Vänlig personal. Och att sedan team Gert vann frågesporten var ju pricken över i:et. Nu vill ju alla vara i hans lag:)Denna Quiz är varje torsdag kl 20. Bli inte förvånande om vi ses där snart igen.

Planerar att kanske gå dit den 2/8 då det är ”Schlagerfestival” på restaurangen från kl 19.Läs mer på www.kulturkrogen.se   /Tina T


HJÄRNGYMPA

Förutom att man försöker vara skärpt och alert på jobbet gör man ju också mycket på sin fritid för att hålla igång hjärnverksamheten. Som t ex WordFeud, Fråge-Feud, Rumble, Betapet, Korsord och Sudoku.
Och inte nog med detta - imorgon blir det Quiz på Kulturkrogen.
Kan man förebygga Alzheimers och senildemens, eller?
Känner att jag redan börjar bli glömsk och förvirrad. /Tina T

DET DÄR MED MINNET

En grupp vänninor i  40 års-åldern diskuterade var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på restaurang Horiatiko för där hade servitörerna strama byxor och fina rumpor. 

10 år senare, vid 50 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på restaurang Horiatiko för där var maten god och vinlistan utmärkt. 

10 år senare, vid 60 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på restaurang Horiatiko för där kunde de äta i lugn och ro och personalen och miljön är trevlig. 

10 år senare, vid 70 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på restaurang Horiatiko för restaurangen var rullstolsanpassad och det fanns hiss. 

10 år senare, vid 80 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på restaurang Horiatiko för där hade de aldrig varit förut..


HÄR KOMMER FLER UTFLYKTSTIPS

När sommarvädret fortsätter "lysa med sin frånvaro" får man göra det bästa av sitautionen. Och lite utflykter är ju alltid trevligt. Hoppas hinna med en del. Ska ju bara ha 2 veckors semester i augusti och då blir det Kreta. Därför ska vi försöka utnyttja helgerna ordentligt. Många av nedanstående tips har jag hämtat från Månadsmagasinet Skåne - en tidning som jag varmt kan rekommendera. Och detta är verkligen bara ett litet axplock.
 
www.smaksak.nu (Blentarp) www.boutiquedeferme.com (vid Svaneholm. Just nu REA) www.boningshuset.se (Svalöv) www.jagorstrand.se (Vinslöv) www.vastrastro39.se (Eslöv) www.newfood.se (Smygehamn)
 
Funderar på att starta med Åhus Beachhandboll och kombinera med Lars Wallins utställning på Kristianstads Konsthall.
Passa på att njut av vad Skåne har att erbjuda! /Tina T

FIKA-UTFLYKTER I SKÅNE

Ibland är det riktigt trevligt att göra små söndags-utflykter. Man får ju försöka hitta på något även när det inte blir utflykt till stranden. Och det finns ju också en hel del att välja på i Skåne.
I söndags var vi på Vismarlövs Bak- och Vävstuga, http://www.vismarlovsvob.se/. Tog med oss mina gamla föräldrar och Ida. Kan verkligen rekommendera detta. Annorlunda och supertrevligt. Kakbuffé för 65 kronor! Och på helgerna har dom även frukostbuffé kl 9-12. Allt hembakat. Stenugnsbakat bröd. Spettekaka. Biodling och honung till försäljning. Vävstuga med en massa tingeltangel till försäljning (både nytt och gammalt). Loppmarknad. Fantastisk uteplats vid en stor damm. Men igår fick det bli att sitta inne. Och innemiljön är också jättetrevlig. 2 trubadurer som spelade gitarr.
Nästa gång skulle jag vilja till Olof Victors vid Ystad. Hoppas det blir snart. I Sireköpinge finns ju även Flinkmans café. Har aldrig varit där men hört mycket gott om det. Han lär ha ett café i Landskrona också.
Detta var mina tips för idag! /Tina T

MINA ÖNSKE-RESMÅL

Det är mycket man vill uppleva. Och mycket som för mig fortfarande är helt outforskat. Har t ex aldrig rest västerut och därmed aldrig varit i USA. Jag måste ju komma till New York snart!
Och lite resmål i Europa som lockar mig är bl a Kroatien, Skiathos/Skopelos och Parga.
Skulle också kunna tänka mig ytterligare 1 kryssnings-resa. Det är en häftig upplevelse. Och man ska absolut bo i utsides-hytt med egen balkong. Det är riktigt nice.
Mycket av Sverige som jag inte sett. Har aldrig varit längre norrut än Hälsingland. Varför inte flyga till Luleå och ta hyrbil söderut till Stockholm. Och uppleva midnattssolen. I Sverige är man ju inte bortskämd med att se någon sol överhuvudtaget. Inget kul med svenskt klimat - men jag är ändå glad för att bo i detta landet. Man får spara ihop för att resa till varmare breddgrader istället. Det finns alltid dom som har det värre. Vi ska inte klaga. Och i augusti åker jag för 12:e gången till Kreta.Här pratat vi inte om att vidga sina vyer - här handlar det om att uppleva igen och igen och igen........ Som ni märker är jag bara intresserad av värme. Jag åker INTE skidor!!!
Ha en bra helg alla - tror inte vi kommer att ses på beachen denna helgen heller:( /Tina T

MAT I LUND

Igår var jag på grillafton i Stadsparken. Kan inte rekommendera denna mat. Urtråkig! Inte värt 220 kronor. Men kvällen blev trevlig i goda vänners lag och i kombination med vin och musik.
Då rekommenderar jag hellre restaurangerna i Saluhallen.
Och dagens rätt på Grand Deli på Klostergatan ska tydligen vara riktigt bra. Take away för 69 kronor låter prisvärt. Måste testa! Att äta dagens rätt på Grand hotell är visserligen alltid ett säkert kort i trevlig miljö. Men 120 kronor är på smärtgränsen. Då får man dessutom betala till 25 kronor för vatten och 25 kronor för kaffe. Får bli vid alldeles speciella tillfällen.
Gillar ju sushi. Och tycker att Zen på Ö Mårtensgatan är bäst. Någon som sätter emot?
Annars rekommenderar jag varmt delikatessen på Ica Jätten på Norra Fäladen. Här får man verkligen mat för pengarna. Visserligen får man själv tillaga - men med dom rätta råvarorna kan det ju bara bli bra. Deras delikatess erbjuder både kött och fisk. Känns som jag börjar bli hungrig nu? /Tina T

IBLAND ÄR DET BRA ATT VARA SKÅNING

Att resa är livet!!!! Fördelen med att bo nära Danmark är ju då att vi också har nära till Copenhagen Airport. Och utbudet av charterresor härifrån är ju fantastiskt bra. Som t ex Falk Lauritsen, Tyrkieteksperten, Detur, Nazar och Spies.
Och från Ängelholm kan vi åka på charter med Turkietresor.
Utöver detta kommer ju alla andra flygbolag där man kan resa reguljärt och boka boende på egen hand. Och då finns ju från Malmö bl a RyanAir, AirBerlin och WizzAir. Och massor från Köpenhamn. 
Tips på bra länkar att boka boende är: www.dinsemester.se och www.sunhotels.net.
Vill man hitta billiga Sista-minuten-resor ska man absolut kolla på: www.solfaktor.se eller www.sistaminuten.se. Här tycker jag det bästa utbudet finns. Och om man väljer allt från Södra Sverige så får man även med Ängelholm, Kamlar, Växjö osv....
All denna information är säkert bara ett axplock. Jag har dåligt koll på allt som finns. Men tar gärna reda på efterhand.
Ut och res och se er om i världen!
/Tina T

TILLBAKA TILL HÖSTEN

Har varit på Kreta och hälsat på Moa 1 vecka och haft det helt underbart. Härligt väder hela tiden. Dock röd flagg på stranden 4 dagar. Men vi löste det på annat sätt istället. Bodde i Moas lägenhet och träffade många av hennes kollegor som var jättetrevliga - framför allt Daniel:)
Njutit av härlig grekisk mat och atmosfär med goda drycker därtill. Spelat minigolf och basket. Åkt runt med Moa. Varit turist i Chania stad. Spelat kort. Läst böcker. Simmat och badat. Med andra ord - kopplat av!
Nästa resa dit blir i augusti och då är vi 9 personer. Vi ska då bo på Thodorou Village i Agia Marina där vi tidigare tillbringat våra tjejcharterresor. Denna gången får dock männen också följa med.
Nu ska jag bita ihop och försöka acceptera att svensk sommar inte är vad den varit. Jag tar på mig långbyxor, strumpor, varm jacka och sjal och beger mig till grillafton i Stadsparken imorgon. Det måste gå!!! Så får det bli!!!
Kram Tina T

RSS 2.0