TRO INTE JAG ÄR TV-BÖG

Men vissa program är jag lite förtjust i: 30 grader i februari: Egentligen inget bra program. Trodde det skulle vara en komedi. Men det blir ju mer och mer tragiskt för varje program. Nu måste man ju se de resterande 2 program. Gissar att det inte blir något slut - utan en fortsättning nästa säsong. Let´s Dance: Gillar verkligen detta koncept - men kanske inte alla som dansar. Hade jag varit man hade jag varit förälskad i Anton Hysén. Men jag är det iallafall. Tror att han eller Camilla Läckberg kan vinna hela skiten. Många härliga höst-fredagar att se framemot. Unga Läkare: Såg första avsnittet "med ett öga". Inte bestämt om jag ska fortsätta följa det. Lite kul ändå - speciellt när man jobbar på sjukhuset själv. För övrigt följer jag inte speciellt många TV-program. Men TV:n är ändå nästan alltid igång. Vet inte riktigt vad jag pysslar med - förutom att blogga:) Ha en skön helg alla. Solen lyser men vindarna är smärtsamma. Det blir både mössa och vantar på idag. Kommande 2 veckor har bara 4 arbetsdagar. Ser framemot lite extra ledigt. Och väntar med spänning på var Moa åker som reseledare denna sommar. Förhoppningsvis får vi veta imorgon. Och då kan man ju börja planera för sommar och semester. /Tina

EN OMTUMLANDE DAG

Idag, torsdagen den 22 mars 2012, har en del av mitt hjärta ett sår. Ett sår av saknad. Men känner också en kärlek, stolthet och hoppfullhet som mamma.
Moa har idag rest iväg för jobb som reseledare för Fritidsresor. Det hela börjar med 10 dagars intensivutbildning på Gran Canaria och därefter direkt vidare till sommarens placering - som ännu är okänt. Oavsett var hon hamnar kommer vi att åka och hälsa på henne och hoppas att Ida också vill följa med. Eller om Ida kanske åker själv med kompisar. Jag har iallafall nu ikväll tagit på mig lite av Moas älsklingsparfym - så känns det som om hon är här hos mig. Och vi har varit och tömt det sista i hennes lägenhet. Nu är det bara lite städning kvar innan andrahands-hyresgästen flyttar in. Jag är glad för Moas skull. Hoppas verkligen hon kommer att gilla detta livet men att det inte blir alldeles för långvarigt.
Här hemma går allt vidare som vanligt. Våren är på väg, det var vårdagjämning i veckan och på söndag är det dags att flytta fram klockan 1 timme till sommartid. Det känns härligt att säga att vi går mot ljusare tider. Det är bara 3 månader kvar till midsommar! Livet känns värt att leva.
/Tina T

BRÖLLOPSDAG 15 MARS

Idag har mina kära föräldrar (86 och 82 år gamla) 60-årig bröllopsdag!!!. Diamantbröllop! Helt otroligt. Vilken tur att dom träffades - annars hade ju inte jag funnits.
Imorgon ska det firas på Flädie Mat&Vin med skumpa och 4-rättersmiddag. Hela familjen. 14 personer. Det ser vi framemot.
/Tina T

ONSDAGSMYS HOS IDA

Igår kväll blev det en spontan-onsdag med hela familjen + farmor/svärmor hos Ida. Hon bjöd på kanon-god broccolipaj. Känns som man får en hel del pay-back tid av sina barn nuförtiden. Helt underbart!
/Tina T


STATISTIK

Lördagen den 4 mars hade jag 81 unika läsare av min blogg.
Lördagen den 11 mars var antalet 8.
Kanske inte läge för mig att blogga vidare.
Men lite till ska jag nog skriva av mig - om det är någon som fortsätter vara intresserad/nyfiken.
/Tina T

EUPHORIA

Heja Loreen! Hon kommer gå långt i 2012 års ESC. Tror nästan hon kan vinna hela skiten. Hoppas på det. Dessutom är parfymen Euphoria min älsklings-parfym. Den ska jag använda mycket nu.
Idag är det söndag och sol ute. Har precis putsat fönsterna - vilket lyft. Får bli en långpromenad också i det fina vädret. Har tyvärr tillbringat 1 dygn i vågrätt läge pga en grym huvudvärk. Jag t o m kräkte. Tror det måste varit migrän. Proppade i mig massor med tabletter - men ingenting hjälpte. Känner mig lite dizzy idag - men jämfört med gårdagen inget att prata om. Fick ställa in 35-årspartyt igår. Mannen fick roa sig själv. Så med sällskap av Ebba låg jag framför TV:n och följde musiken. Hoppas denna huvudvärk ALDRIG kommer tillbaka.
Njut av vårsolen - kanske snart dags att ta fram grillen. /Tina T

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Då ska vi alltså idag helt opolitiskt uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Sedan 1978 finns denna dag med på FN:s lista över högtidsdagar. I många länder är detta en helgdag och i Kina får alla kvinnor en ledig eftermiddag från arbetet.

Kan man inte göra den till en helgdag även i Sverige, så får vi kvinnor en extra arbetsfri dag? Det tycker jag är jämställdhet. Mer tid för shopping!!!

Bara så att ni vet…….

Och grattis till alla som heter SIV.

/Tina T


AW

Fredag = Ater Work. Någon gång då och då iallafall. Denna fredagen var vi först på Restaurang Viva på Karhögstorg. Ligger lite "off" men en trevlig restaurang, fint möblerad, mysig inredning och hyfsad mingelbuffé. Kvällens vin var från Italien och hette Mezzo. Skitgott! Ska till Systembolaget idag och köpa några flaskor.
Därefter promenerade vi till Godset där det alltid verkar finnas bekanta. Här fastnade vi ett bra tag och i olika grupperingar och diskussioner. Mötte för första gången min trognaste blogg-läsare Jeanette. Hon gav mig en hel del tips och idéer. Kan hon titulera sig blogg-coach kanske? J fick dessutom nytta av sina SOS-kunskaper när han tog hand om en kille som segnade ner i epilepsi alldeles bredvid oss. Bra jobbat! Känner mig i trygga händer om olyckan någon gång skulle vara framme här hemma. Hoppas inte. Vandrade hem vid 21-tiden nöjda och belåtna med kvällen. Här hemma blev det sedan Skype med våra Stockholms-vänner. Tänk vilken teknik. Man behöver i princip aldrig ge sig iväg för att möta sina vänner längre. Trist ibland men praktiskt många gånger. Ser framemot en fortsatt härlig helg. /Tina T

BLI EN SÄKRARE STYRELSELEDAMOT

Har ikväll varit på  bostadsrätts-kurs i SBC:s regi på Rica hotell i Malmö. 40 deltagare varav 6 personer hette Kerstin. Hur ska man tolka detta? Nördar eller styrelseproffs?
Iallafall en mycket informativ, pedagogisk och nyttig kurs för alla som vill jobba aktivt i sin bostadsrättsförening. Kunniga föreläsare och bra upplägg. Kan varmt rekommendera. Inte så lätt som man kan tro. Mycket juridik. God fika. Ser framemot att få utnyttja mina kunskaper på något sätt nu eller i framtiden. Läs mer på www.sbc.se eller www.bostadsratterna.se
/Tina T


RSS 2.0