VÄRSTA SHOPPING-DAGEN

Idag har jag för första gången besökt Boutiqe Roos på Lödde Centrum (OBS! Ej Center Syd). Men jag lovar att detta inte var sista gången. Fr o m NU är denna affär min "hov-leverantör". Trevlig miljö, personalen blev mina egna "personal shopper" och fantastiskt trevliga kläder, smycken och väskor. Sen blev det bara ännu bättre av att affären var fylld av andra trevliga kunder (läs "tjejer"). Man fick verkligen råd, tips, omdömen och många glada skratt. Dom fixade t o m rätt läppstift till kläderna. Tror jag provade 100 plagg. Och kom hem med 8. Handlade för drygt 4.000 SEK - men sedan var det halva priset på allt. Där fanns märken som t ex Culture, Steilman, Piro, Cream, Linna, Exquiss, Carla Gianini mm.... Inga överpriser - men naturligtvis inte HM-priser heller. Det roliga är ju att kläderna inte hänger på så många. Man behöver förhoppningsvis inte riskera att gå på fest och möta en gäst med likadana kläder som mig själv.
Johanna som äger affären erbjuder privata vip-kvällar med ost och vin samt 20% rabatt på allt i affären. Tänkte boka in en sådan aktivitet ngn torsdag under hösten. Alla som läser min blogg (5 st?), är tjej och sugen på att hänga med kan väl höra av sig till mig. Vi kan vara ca 20-25 pers.
Efter 2 timmar i affären fortsatte jag till Footlight och köpte 1 par högklackade skor och 1 par boots. Därefter blev det tandborstar till eltandborsten, grillborste och lite blommor att plantera. Sist men inte minst avslutade jag i mataffären. Hade tänkt grilla - men ihållande regn gjorde att vi nu lagar maten på spisen. Och bara för det kom solen. Vi planerar en lugn lördagskväll i soffan. Får väl räkna om det finns några pengar kvar på kontot. Men denna dagen har varit värd varenda krona! Nu ska jag nog orka jobba 2 månader till. /Kram Tina


LITE BILDER FRÅN KROATIEN 8-15 JUNI 2013


KROATIEN ÄR HÄRLIGT

Precis kommit hem efter en härlig semestervecka i Kroatien tillsammans med mannen. Ett vackert, grönt och naturskönt land och framför allt smidigt med drygt 2 timmars flygresa för att komma dit. Vi åkte från Malmö till Split med Malmö Aviation. Bodde i Okrug - ca 20 minuter med taxi från flygplatsen. Okrug är en ö väster om Split med broförbindelse till fastlandet och Trogir. Liten ort med härlig strandpromenad. Småstenig strand - men tror ändå att här var mycket bättre än på många andra stränder i Kroatien.Badskor krävs nog i hela Kroatien. Bodde på ett litet, prisvärt lägenhetshotell, Cornelia. Se vidare på http://www.coala-inn.com/. I Okrug fanns en handfull restauranger och ett 15-tal barer/caféer längst med strandpromenaden. Ca 25 SEK för att hyra en solstol. Och ungefär 20 SEK för en stor starköl på någon strandbar.
Det gick hela tiden båt mellan Okrug och Trogir som tog ca 15-20 minuter. Då hamnade man mitt i Gamla Stan i Trogir som var väldigt mysigt. Som gamla stan i Nice fast mycket mindre.Där var vi mer än hälften av kvällarna. Det jag dock saknade var shopping. Det fanns visserligen i Split där vi var dag 2 - men då tänkte jag att jag skulle spara shoppingen till Trogir men då hittade vi inte så mycket. Och i Okrug fanns det 3 supermarket och 1 affär som sålde badringar och tingeltangel. Kanske inte precis vad jag var ute efter. På vägen tillbaka till flygplatsen såg vi dock något som liknade marknad i Trogir och som vi troligtvis missade. När vi var där hittade vi  bara till frukt och grönsaker. (Men men - jag får väl ta igen shopping-behovet här hemma istället nu när rean väl ska börja.)
 
Vi hyrde moped 1 dag och tog en heldagstur till Split 1 dag (båt eller buss ca 1 tim). Split var en väldigt trevlig stad - men vi höll oss mest inom Gamla stan där alla turister var. 
Resten av tiden låg vi mycket på stranden och kopplade av och läste böcker. Ganska kallt i vattnet (22 grader) - men det blev några bad iallafall. De första dagarna var rejält blåsiga - men därefter blev vädret bara bättre och bättre.
 
Har här nedan gjort upp en lista med + och -. Kanske kan vara av intresse för alla er som ännu inte varit där.
 
PLUS:
Strandnära och billigt boende. Fräscht. Bra balkong med em/kvällssol och markis. AC. Fina blomlådor på balkongen som självbevattnades.Trevlig värdfamilj. Härligt klart vatten. Fin strandpromenad med många duschar och toaletter.
 
MINUS:
Mygg. Lite restauranger i Okrug. Ingen shopping. Ingen pool. Ingen hiss. Ingen trädgård. Badskor krävs. Sur butiks-personal. Maten sådär - ganska "flottig mat" och inga grönsaker.
 
Men i det stora hela är vi väldigt nöjda med vår resa. Kan tänka oss Kroatien fler gånger - men då väljer vi nog runt Dubrovnik för även få se den delen av landet.
/Tina T
.

RSS 2.0