ATT VARA GOD MAN

Tänk vad nöjd man kan vara över att göra en god gärning för någon. Jag är God Man åt en 94-årig, nästan blind dam som varit änka i 20 år och som bor själv i sitt eget hem. Hon är helt fantastisk och hon uppskattar verkligen allt jag gör för henne. För min del lägger jag ner ca 5 timmar i månaden åt henne. Hade man inte haft ett heltidsjobb att sköta hade man kunnat ägna mycket mer tid åt fler sådana här uppdrag. Arbetet är inte helt ideellt – men det är inget man blir rik på. Men man blir rik på lärdom och tacksamhet.

Fundera på detta alla mina vänner – man vill ju inte själv bli gammal, ensam och övergiven.
Och för er som vill veta mer går det bra att läsa på:

http://www.lund.se/Hjalp--omsorg/Familjeratt/God-man-forvaltare/

Det är inte bara gamla människor som behöver hjälp. Det kan t ex handla om olika handikapp eller ensamkommande flyktingbarn mm.

/Tina T

 

 


HÄNT EXTRA

Har av min käre man fått en helårsprenumeration på Hänt Extra. Men vad står det egentligen i denna tidning? Kicki Danielsson är i alla fall med varje vecka i minst ett reportage. Exempel:
- Jag är praktiskt taget oskuld
- Det har varit synd om mig sedan 1986
- Har inte haft sex på tolv år
- Jag vill flytta till Skåne
- Kikkis bäste vän sjuk (=hennes hund har fått reumatism)
- Jag är tänd på Ranelid

Denna information tilltalar inte mig. Har skickat mail till Aller Media med önskan att få säga upp min prenumeration. Tror inte det går så bra. Nästa prenumeration får nog bli en korsordstidning istället
/Tina T


HELGENS HÖJDPUNKTER

1. Lördagen tillsammans med bästaste vännerna från Stockholm var naturligtvis höjdpunkten. Vi drack vin, åt gott, såg delar av Melodifestivalen och babblade en massa.
2. Vädret har visat sig från sin goda sida såhär i slutet på februari. Man har ju inte så stora förväntningar. Men sol och 8 grader kan man ju inte klaga på. Detta i kombination med att dagen tilltagit med mer än 3 timmar sedan den 1 januari gör ju att man mår bra.
3. Har skaffat Viber, Skype och Twitter. Nu är jag redo att ha kontakt med världen! Har nog lite att lära först.

Nu är jag redo för en ny arbetsvecka.
/Tina T 


FREDAG FREDAG

Och denna veckan har hittills varit innehållsrik.

Förutom att kronprinsessan Estelle föddes den 23 februari och att våren har kommit till Skåne så har jag:

- Varit på Satchmos och klippt klorna på Ebba. Djuraffären ligger på Odlarevägen i Lund. Sällsynt trevlig personal. Hit kommer vi att återvända. Kolla gärna på www.satchmos.net

- Varit på träff med gamla arbetskamrater från AstraZeneca. Vi var på Macau Bar på Noble House i Malmö. Kan verkligen rekommendera. God mat, trevlig personal, humana priser och gott vin.

Ikväll blir nog en lugn kväll i soffan. Och imorgon kommer ”Stockholms-främmad”.
/Tina


NY VECKA - NYA MÖJLIGHETER

Helgen har varit bra – förutom vädret.Bl a fixat skor och resväskor åt Moa. Samt andrahandshyresgäst till hennes lägenhet.

I lördags var det fest i Borgeby där det från början var tänkt att jag skulle köra och Ebba skulle följa med. På väg ut ändrades planerna helt. Moa skjutsade oss dit och hem och Ebba var hos henne istället. Det blev god mat, trevligt sällskap, Melodifestival och gott vin mm….. Om jag får recepten ska jag delge dem här.

Nästa helg kommer våra bästisar från Stockholm. Det ser vi framemot.

/Tina T

 


NÄR MAN FÅR OVÄNTAT BESÖK - OCH VI HADE INTE GEVALIA HEMMA

Igår kväll ringde Ida och frågade om hon fick sova över hos oss. Hennes inneboende hade drabbats av kräksjuka och hon ville inte riskera att bli smittad eftersom hon har en tenta på tisdag.

Absolut – vi körde och hämtade henne och hennes packning.

Hon fick checka in i vårt vardagsrum eftersom vi gjort om 3:e rummet till matrum. Och efter cirka 5 minuter gick inte lägenheten att känna igen. Det var som att vrida tillbaka tiden 5 år – när Ida bodde hemma. Tänk att det var så det var!

Nu blir detta jättebra och känns hur kul som helst att vara en liten familj igen för ett par dagar. Hon får jättegärna vara hemma hos oss så mycket hon vill. Hoppas hon stannar till imorgon.

Och idag är det fredag. Det innebär ju myyyys!!!!

/Tina T


Allt känns lite omtumlande

Igår fick jag reda på att yngsta dottern M, snart 22 år gammal, ska åka iväg som reseledare. Vilken upplevelse! Jag är sååå avundsjuk. Och hon är "som klippt och skuren" för detta jobb. Med erfarenheter som verkligen slår det mesta - med tanke på hennes ålder. Turismgymnasium, jobb på Malta, långresa i Asien, receptionistjobb, konferensjobb och mycket annat.
 
Finns några saker jag ångrat att jag inte gjort medan jag var ung:
1. Jobbat som au pair
2. Jobbat som reseledare

Nu känns det som "för sent".
Istället får jag glädja mig åt att följa M:s äventyr som börjar den 22 mars på Gran Canaria med utbildning.
Därefter en sommar troligtvis någonstans i Medelhavet.
Känns som man inte längre behöver planera för sina egna semesterresor. Man reser helt enkelt dit där M jobbar.
Men först får vi hjälpa henne med alla praktiska detaljer innan avresan, bl a uthyrning av sin lägenhet och mycket annat. Hoppas hon får tjänstledigt från sin fasta tjänst här hemma - men ingenting är säkert.
Önskar henne verkligen all lycka! /T

Här startar jag min egen blogg

Hej!
Detta är min alldeles egen blogg där jag förhoppningsvis ska skriva roliga/intressanta saker som jag vill delge mina vänner och bekanta. Kul om det blir många som vill läsa och kommentera.
Ni kan ju redan nu lägga den som en favorit på ert skrivbord):
Kommer att meddela er när jag tröttnat.
Ha det bra alla mina vänner - klä er varmt i kylan!
/T

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0